Stilul de lucru și rutina zilnică.

De-a lungul timpului, adică de când sunt pe cont propriu, stilul meu de lucru a suferit diverse schimbări; unele lucruri au rămas însă constante iar acestea sunt perfecționismul și perseverența.

După cum banuiți firma îmi ocupă mare parte din timp; sunt prezent la Outdoor activities la propriu și la figurat. Fie că este vorba de editat niște fotografii, întâlniri de business cu diverse persoane, muncă de teren, și mai știu eu ce, aceste lucruri mi le organizez astfel încât să lucrez cât mai eficient.

Eu fac parte dintre cei care consideră că timp există întotdeauna. Trebuie doar să știm cum să îl folosim. Ca să fiu cât mai organizat de obicei îmi fac de cu seară o listă (am agende peste agende) cu chestii pe care le am de făcut a doua zi.

A doua zi de dimineată ma trezesc, de obicei între 5 și 6 (atunci funcționez bine), și fac niște lucruri, în ordinea următoare: verific să văd dacă merge site-ul firmei, verific ce s-a întâmplat pe social media (ce reach au postările Outdoor pe Instagram, mesaje pe LinkedIn, pagina de Facebook etc.), verific emailurile. Dacă este vreun email proaspat, răspund imediat.

Partea de raspuns la email am luat-o asupra mea și mă ocup de ea personal. În trecut am avut tentativa de a delega asta însă am revenit asupra deciziei destul de repede.

Îmi fac apoi gimnastica de dimineață, dupa care iau agenda și verific ce am de făcut pentru ziua respectivă. Dacă este ceva ce am omis, adaug pe listă. De-a lungul zilei, pe masura ce rezolv din treburi, le bifez in agendă; în felul ăsta șansele de a uita ceva sunt destul de mici.

De obicei nu ma pun să lucrez pana nu ascult muzică. De obicei partea asta îmi ia cam o oră și mă relaxează. Odata ce am terminat cu muzica mă pun să lucrez și de obicei (dar evident ca nu se întamplă asta întotdeauna) termin undeva in jurul prânzului.

După ce termin cu partea de birou (scris emailuri, prelucrat poze etc.) încep sa dau telefoane. Dacă ar fi dupa mine aș da telefoane de la 6 dimineața însă ce să vezi…lumea ajunge în general la birou începând cu ora 9 – 10.

Dacă am drumuri de facut în oraș, întâlniri de afaceri, și alte activități conexe, încerc să le rezolv pană în ora 18; nu de alta dar după ora 16 de obicei îmi scade cheful de muncă. Fiind o persoana foarte matinală și activă, intervalul în care dau cel mai mare randament este 6 AM – 11 AM.

Ar putea pareă ca termin destul de repede cu munca. Așa pare într-adevar însă gândurile zilnice sunt îndreptate în mare parte către firmă așa că mă pomenesc seara (sau chiar noaptea) gândindu-mă la nu știu ce ofertă de preț sau la nu știu ce ghid pe care l-am trimis în tur, sau la ce colaborări ne-ar mai ajuta pe viitor.

Sunt curios să stiu care este stilul vostru de lucru. Deci? 🙂