Tabere
Prima tabără am făcut-o în 2021. Am avut așa mare succes incat in 2022 am organizat doua tabere. In 2023 am crescut si mai mult si am organizat cateva tabere la munte si in Delta.
Pentru 2024 am pregătit aventuri in munti, prin sate izolate, ture cu caiacul in Valea Cernei, vai superbe si creste de Fagaras.
Pentru mai multe detalii despre tabere lăsați un mesaj pe facebook sau la 0722 568 720.
Tabără în cheile Nerei (24 – 30 iunie 2024)
– cascade, râuri repezi, lacuri de turcoaz –
Program detaliat:
24 iunie: București – Drobeta Turnu Severin – plimbare cu barca în zona Cazanele Dunării – Sasca Română. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
25 iunie: Sasca Română – Sasca Montană – vizitare Cascada Sușarei. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
26 iunie: Sasca Română – drumeție în zona La Tunele. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
27 iunie: Sasca Română – drumeție la Cascada Văioaga, Ochiul Beiului și Cascada Beușnița. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
28 iunie: Sasca Română – Sasca Montană – drumeție la Lacul Dracului. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
29 iunie: Aventură! Azi facem tiroliană peste Nera. Cazare în Sasca Română la pensiune de 3 margarete.
30 iunie: Sasca Română – Orșova (vizitare muzeul Porțile de fier) –
București.
Dincolo de drumețiile zilnice, copiii vor învăța:
* să se orienteze pe traseu cu harta si gps
* să recunoască urme de animale din pădure
* să monteze cortul
* să lucreze împreună, ca o echipă, ca să depășească diverse obstacole
* să își depășească anumite limite fizice și mentale
Vârsta copiilor, preț și detalii pentru înscriere:
* Grupa de vârstă este 10 – 12 ani. Tabăra se adresează copiilor cu un nivel de condiție fizică bun. Nivelul de dificultate general este mediu. În unele cazuri, traseele prezintă și porțiuni mai înclinate, pe alocuri cu grohotiș sau lanțuri, ceea ce face ca traseul să fie mai dificil.
* Prețul/copil este 2720 lei. Prețul include transport cu microbuz, cazare cu trei mese pe zi (acolo unde situația o impune vom face lunch box), cină în prima zi, mic dejun în ultima zi, servicii ghid și ajutor de ghid. Prețul nu include cheltuieli personale, tiroliana, plimbarea cu barca pe Dunăre, intrare la muzeul din Orșova.
Termenul de înscriere este 15 decembrie. Locuri limitate: 17. Tabăra se ține doar dacă se ocupă toate locurile.
Tabără activă în munții Trascău (2 – 8 iulie 2024)
– drumeții de poveste, sate fermecate, chei, cascade –
Program detaliat:
2 iulie: București – Sibiel (masa de prânz și plimbare cu căruța) – Geoagiu de sus. Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
3 iulie: Diverse activități în zona Cheile Râmețului (ex: traversarea cheilor de-a lungul râului, bicicletă). Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
4 iulie: Geoagiu de sus – Aiud – traseu de drumeție în Cheile Vălișoarei sau zona Râmetea. Se va vizita și satul Râmetea, un adevărat muzeu in aer liber. Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
5 iulie: Drumeție în cătunele Tecșești sau zona Fața Pietrii. Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
6 iulie: Diverse propuneri: traseu de drumeție la Piatra Craivii, circuit rezervația Scărița Belioara, Peștera Huda lui Papară sau Vânătările Ponorului. Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
7 iulie: Vizita Salina Turda și drumeție în Cheile Turzii. Cazare în Geoagiu de sus la Casa Butnarului.
8 iulie: Geoagiu de sus – Alba Iulia (vizită la cetatea Alba Carolina) – București.
Dincolo de drumețiile zilnice copiii vor învăța:
* să se orienteze pe traseu cu harta si gps
* să recunoască urme de animale din pădure
* să monteze cortul
* să își construiască adăpost în caz de vreme rea
* să lucreze împreună, ca o echipă, ca să depășească diverse obstacole
* să își depășească anumite limite fizice și mentale
* Grupa de vârstă este 11 – 13 ani. Tabăra se adresează copiilor cu un nivel de condiție fizică mai ridicat. Nivelul de dificultate general este mediu. În unele cazuri, traseele prezintă și porțiuni mai înclinate, pe alocuri cu grohotiș, ceea ce face ca traseul să fie mai dificil.
* Prețul/copil este 2750 lei. Prețul include transport cu microbuz, cazare cu trei mese pe zi (acolo unde situația o impune vom face lunch box), prânz și cină în prima zi, mic dejun în ultima zi, servicii ghid montan atestat și ajutor de ghid. Prețul nu include cheltuieli personale și intrări la obiective turistice.
Termenul de înscriere este 15 decembrie. Locuri limitate: 17. Tabăra se ține doar dacă se ocupă toate locurile.
Tabără în munții Apuseni (17 – 23 iulie 2024)
– chei, cascade, portaluri, plăcinte cu brânză –
Program detaliat:
17 iulie: București – Poiana Glăvoi – Cetățile Ponorului. Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
18 iulie: Circuitul Cetățile Ponorului. Traseu tip circuit, pe alocuri prevăzut cu cabluri și lanțuri, cu porțiuni de pădure și grohotiș; bineînțeles, nu putem rata portalul impresionant! Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
19 iulie: Zi de aventură pe circuitul Galbenei. Astăzi vedem avene, mergem prin chei, vedem cascade și ne cățărăm pe lanțuri. Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
20 iulie: Vizităm Groapa Ruginoasă (Rezervație naturală de tip geologic) și Ghețarul de la Vârtop. Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
21 iulie: Astăzi mergem să explorăm Lumea Pierdută. Vom face cunoștință cu Avenul Gemănata și cu Avenul Pionerilor. Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
22 iulie: Traseu la Peștera Cetățile Rădesei. Cazare la Cabana Cetățile Ponorului.
23 iulie: Plecăm la București.
Dincolo de drumețiile zilnice copiii vor învăța:
* să se orienteze pe traseu cu harta si gps
* să recunoască urme de animale din pădure
* să monteze cortul
* să își construiască adăpost în caz de vreme rea
* să lucreze împreună, ca o echipă, ca să depășească diverse obstacole
* să își depășească anumite limite fizice și mentale
* Grupa de vârstă este 11 – 13 ani. Tabăra se adresează copiilor cu un nivel de condiție fizică mai ridicat. Nivelul de dificultate general este mediu. În unele cazuri, traseele prezintă și porțiuni mai înclinate, pe alocuri cu grohotiș sau lanțuri, ceea ce face ca traseul să fie mai dificil.
* Prețul/copil este 2830 lei. Prețul include transport cu microbuz, cazare cu trei mese pe zi (acolo unde situația o impune vom face lunch box), cină în prima zi, mic dejun în ultima zi, servicii ghid și ajutor de ghid. Prețul nu include cheltuieli personale și eventuale intrări la obiective turistice.
Termenul de înscriere este 15 decembrie. Locuri limitate: 17. Tabăra se ține doar dacă se ocupă toate locurile.
La peste 2000 m in Fagaras! (1 – 7 august 2024)
– varfuri semete, lacuri glaciare, provocari –
Program detaliat:
1 august: Evadam din Bucuresti si fugim in muntii Fagaras, la Balea lac. Azi facem un traseu de incalzire spre Lacul Doamnei sau Vanatoarea lui Buteanu. Ne pregatim pentru inaltimile din zilele urmatoare!
Cazare la Balea lac
2 august: Pornim de la Balea lac spre inaltimile Fagarasului. Traseul ne duce catre Revolver, catre Arapas, pe la lacul Podragel si in cele din urma la Cabana Podragu.
Cazare la cabana Podragu (regim de priciuri)
3 august: Pornim de la cabana Podragu catre cel mai inalt varf din Romania : Moldoveanu, 2544 m. Privelistea de pe varf iti taie rasuflarea iar urcusul pana acolo si mai si! Dar, va merita fiecare picatura de transpiratie, garantat 😎.
Cazare la cabana Podragu (regim de priciuri)
4 august: Pornim de la cabana Podragu si mergem catre Balea. Azi vom trece pe langa lacul Podul Giurgiului si ne vom desfata cu privelisti de pe Arpas. In continuare vom parcurge splendida creasta a Fagarasului iar dupa amiaza vom poposi la Balea lac.
Cazare la Balea lac
5 august: Circuit spectaculos deasupra caldarii Balea! Nu lipsesc din program Iezerul Caprei si frumos lac Capra.
Cazare la Balea lac
6 august: Dragi copii, ati fost pe cel mai inalt varf din Fagaras si din Romania (Moldoveanu, 2544 m), dar nu ati fost pe AL DOILEA varf ca inaltime dupa Moldoveanu, varful Negoiu (2535 m). Azi mergem spre Negoiu, aproape ca il atingem cu mana, si poposim la frumosul lac Caltun.
Dormim la refugiul Caltun (este nevoie de sac de dormit)
7 august: Azi ne intoarcem pe acelasi traseu la Balea lac. Retur la Bucuresti.
Conditii de participare si preturi:
Grupa de varsta este 12 – 14 ani. Tabara se adresează copiilor cu un nivel de conditie fizica ridicat si cu rezistenta mare la efort sustinut. Nivelul de dificultate general este dificil. In unele cazuri, traseele prezinta si portiuni mai inclinate, pe alocuri cu grohotis, sau portiuni cu cabluri si lanturi.
* Pentru noaptea de la lacul Caltun (ziua 6) copiii trebuie sa isi aduca sac de dormit.
* Pretul/copil este 2750 lei. Pretul include transport cu microbuz, cazare la Balea si Podragu (cu mic dejun), mesele de pranz in regim lunch box pe traseu, cinele, servicii ghid montan atestat si ajutor de ghid. Pretul nu include cheltuieli personale.
* Termenul de inscriere este 15 decembrie. Locuri limitate: 17. Tabara se tine doar daca se ocupa toate locurile.
Tabara activa in Valea Cernei (9 – 15 august 2024)
– munti, cascade si sate de basm –
Valea Cernei este un loc cu adevarat spectaculos. Ce vom face in Valea Cernei? Vom explora parcuri nationale, vom vizita cascade spectaculoase, vom descoperi catune ascunse in inima muntilor, ne vom da cu caiacul!
Program detaliat:
9 august: Evadam din Bucuresti spre Valea Cernei. Azi facem traseu de drumetie in zona Baile Herculane.
Cazare pensiune 3 margarete in Valea Cernei sau in Baile Herculane
10 august: Azi descoperim si exploram Parcul National Domogled – traseu tip circuit pe varfurile Domogledul Mare si Domogledul Mic, Cheile Feregari.
11 august: In valea Cernei sunt multe catune ascunse adanc in inima muntilor. Astazi vizitam catunele Inelet si Scarisoara, trecem pe la Simion si luam niste branza, poposim in poienite cu flori, mirosim fan.
12 august: Cine n-a fost in muntii Mehedinti…sa mearga! Azi ii ducem pe cei mici in imparatia crovurilor, in munti Mehedinti. Din aventura noastra nu lipsesc lapiezurile, varfurile mici dar spectaculoase, privelistile catre muntii Cernei.
Cazare pensiune 3 margarete in Valea Cernei sau in Baile Herculane
13 august: Cum sa venim in Valea Cernei si sa nu vedem niste cascade? Avem la alegere: cascada Roset, Vanturatoarea (un adevarat spectacol, pe cuvant), cascada Fecioara Maria. Incheiem ziua cu o tura scurta in Cheile Tesnei unde copiii pot admira ceva unic: pinul negru de Banat.
Cazare pensiune 3 margarete in Valea Cernei sau in Baile Herculane
14 august: Zi de aventura: azi ne dam cu caiacul in Valea Cernei!
Cazare pensiune 3 margarete in Valea Cernei sau in Baile Herculane
15 august: La revedere Valea Cernei! Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti.
Conditii de participare si preturi:
Grupa de varsta este 12 – 14 ani. Tabara se adresează copiilor cu un nivel de conditie fizica mai ridicat. Nivelul de dificultate general este mediu-dificil. In unele cazuri, traseele prezinta si portiuni mai inclinate, pe alocuri cu grohotis, ceea ce face ca traseul sa fie mai dificil.
* Pretul/copil este 2755 lei. Pretul include transport cu trenul, toate transferurile in Valea Cernei, cazare cu trei mese pe zi (acolo unde situatia o impune vom face lunch box), cina in prima zi, mic dejun in ultima zi, servicii ghid montan atestat si ajutor de ghid. Pretul nu include cheltuieli personale si tariful pentru tura de caiac.
* Termenul de inscriere este 15 decembrie. Locuri limitate: 17. Tabara se tine doar daca se ocupa toate locurile.