Dan

Please allow me to introduce myself

Dați-mi voie să mă prezint.

Pe scurt, eu sunt Dan Chitilă. Originar din Oradea însa crescut și stabilit la București de 30 + ani.

Până în 2013 am avut diverse slujbe; spicuiesc: am lucrat în fabrică, am făcut șampoane, am făcut programare, am văzut ce înseamnă munca de jos dar și munca de birou.

Din 2013 am decis să renunț la plasa de siguranță oferită de un loc de muncă stabil așa că am demisionat și am intrat pe drumul sinuos, imprevizibil și frumos al celor care sunt pe cont propriu. De atunci și pană azi am lucrat numai in domeniul turismului. Mi-am propus să rămân aici pană ies la pensie și să fiu un fel de El Cid.

Nu imi plac clișeele de genul: meseria asta m-a ales pe mine. În cazul meu a fost simplu: mi-am dorit să muncesc doar pentru mine, să fac doar (sau cât mai mult) ceea ce îmi place și bineințeles….să nu mai ascult de ordinele nimănui.

Parcursul meu profesional din 2013 și pana acum arată că am reușit; și o spun cu voce tare și cu mândrie.

Nu sunt genul care să aibă 1000 de modele în viața așa că mă voi rezuma la două și bune: tata și Steve Jobs.

De ce tata? El m-a invățat că pentru a ajunge sus trebuie să începi de jos și să muncești din greu. De la el am învățat punctualitatea, eficiența și respectul pentru client. Tot de la el am învățat că nu există NU SE POATE ci doar NU VREAU.

De ce Steve Jobs? Pentru că a crezut că pasiunea este cea care te împinge să faci lucruri mari. Pasiunea pentru munca ta este motorul care te face să te ridici dimineața și să începi din nou, să te ridici de jos când ai fost lovit, să vrei și să încerci mereu să fii mai bun. Deci, dacă ești pasionat de activitatea ta și ești dispus să muncești mult și constant, vei reuși cu siguranță.

Ce îmi place să fac? Să muncesc (am realizat că îmi place așa mult ceea ce fac încât aș vorbi despre asta non stop), să cutreier prin natură, să citesc, să ascult muzica (tare, cât mai tare), să beau o bere la birtul din sat, să cunosc tot felul de oameni interesanți, fotografia. Ocazional mă joc cu papușile și cu poneii, joc Macao și trișez la greu, desenez și colorez.

Ce nu imi place? Vizitele de curtoazie, să fiu în centrul atenției, vanilia/nuca de cocos/plăcinta cu mere și dovleac/frișca, conversațiile banale, să nu am nici un plan pentru nimic, să pierd vremea.

Daca v-a placut ce ați citit până aici, nu plecați. Eu am de povestit o grămadă.

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.